Vrijdag 8 augustus:

Al onze jeugd werd geprimeerd!

Gentle mocht op vrijdag de spits afbijten, ze liep op een 2e plaats achter uiteindelijk de reserve jeugdkampioen kleine maat. Daarna kwam Gighi, zij stond op een 4e plaats. Gitske stond op een 3e plaats. Gizzi & Fay hadden beide een kopplaats.

Gizzi werd later op de dag zelfs uitgeroepen tot Jeugdkampioen Kleine maat!!


Super!!

 

 

Zaterdag 9 augustus:

Helaas werden de 2 veulens niet geprimeerd.

Erona kreeg een 2e premie.

Cyra, Amazing en Wietske hadden een kopplaats met een 1ste premie!

 

Wietske werd Kampioen Kleine maat!!

Amazing werd Reserve kampioen Midden maat!!

 

En met als klap op de vuurpijl werd Wietske Dag- en Ere kampioen !!!!

 

Wat een geweldige keuring!!

 

 

Wietske van de Vorstenbern nu wel algemeen kampioen

 

Door in Rassen op 10 augustus 2014

 

MAREN KESSEL – De tienjarige Shetlander Wietske van de Vorstenbern (v. Ollie van stal Westerwolde) van fokker en eigenaar H. Wouters te Vorstenbosch mag zich de grote kampioene van fokvereniging Oost Brabant noemen. De 92 centimeter hoge, kleine maats merrie, heeft reeds een indrukwekkend palmares op haar naam staan.

Reeds als jaarlingmerrie won de vlot bewegende vosmerrie het jeugdkampioenschap en werd als driejarige merrie beloond met een 1e premie en het kampioenschap in de kleine maat. Deze prestatie wist ze de laatste drie jaar in Oost Brabant te herhalen. Vorig jaar behaalde Wietske tevens het Nationale kampioenschap in de kleine maat.

Als een van de grote favorieten kwam Wietske in fraaie keuringsconditie naar Maren Kessel, waar ze haar concurrentes Evi van de Baatehof (v. Another Color van de Amstelhof), Emira van Kweekhoven (v. Zegmar van de Zandkamp) en Catootje van de Zuid Caroline (v. Hubo van Poelzicht) wist te verslaan. Ook de aanwezige oud kampioenen waren deze keer niet opgewassen tegen de fraaie Wietske.